Har du äntligen hittat det kreditkort som passar dig?

Har du äntligen hittat det kreditkort som passar dig? Perfekt!
Då är det dags att ansöka! Du kan idag ansöka om kreditkort via antingen bankernas hemsidor, eller genom själva kreditkortens egna sidor. Om du har ett elektroniskt bank-ID kan du göra det direkt via din datorskärm. Du fyller i formuläret som du hittar på hemsidan, och signerar med ditt bank-ID. Om du inte har ett bank-ID så kan du be om att få hem ansökningsformulär som du fyller i, undertecknar och skickar in.
Det som sedan händer är att din ansökan registreras, behandlas samt att en kreditupplysning tas. En kreditupplysning är till för att se hur din ekonomi ser ut, samt att du inte har några betalningsanmärkningar. Detta görs så att banken kan avgöra om det är passande att godkänna din ansökan, och om du kommer att vara kapabel till att betala tillbaka dina skulder, samt om din ekonomi håller för att ha ett kreditkort.

Samma görs oavsett lånetyp, och det är ju det ett kreditkort är: ett löpande lån som du tar ut och betalar tillbaka allt eftersom du utnyttjar summan. Tänk även på att om du inte betalar av hela den utnyttjade summan varje månad, så kommer det att tillkomma ränta!

När allt detta är godkänt så skickas ditt kort ut som rekommenderat brev och vissa kortutgivare ger dig möjligheten att välja din egen PIN-kod. Välj då gärna något som bara du vet, och inte saker som till exempel de fyra sista siffrorna i ditt personnummer, då det kan vara lätta att gissa sig till om du råkar bli av med hela plånboken!

Så där! Det är det hela! När du väl har ditt kort är det bara att dra ut på stan och shoppa loss!