Vilka kriterier måste man uppfylla för att söka om kreditkort?

För att ansöka om kreditkort måste du uppfylla vissa kriterier. Du måste ha fyllt 18 år, ha fast inkomst från anställning samt inte ha några betalningsanmärkningar. Du kan tyvärr inte ansöka om kreditkort om du får bidrag, eller har studielån, eller inte har en fast tjänst.

Om du uppfyller alla dessa kriterier, så kan du fylla i din ansökan!
Det finns olika vägar du kan gå för att fylla i ansökan. De kan numera oftast fylla i sin ansökan online och signera den genom elektronisk identifiering så som bank-ID, mobilt bank-ID eller e-legitimation.

För de vanligaste typerna av kreditkort, så som Visa och Mastercard, kan man oftast vända sig direkt till sin bank för att ansöka. Det finns även olika kreditkort som är kopplade till en viss tjänst, så som kort via mataffärer, bensinstationer eller flygbolag.
Dessa typer av kort är bra om du vill samla olika bonusar och få förmåner just för dessa branscher. I annat fall fungerar ett Visa eller Mastercard kort överallt i världen och de är oftast ett tryggt val.

Du kan även höja eller sänka din köpgräns efter beviljat kort direkt online.

En kreditupplysning kommer att göras för att säkerställa att du inte har registrerade anmärkningar eller andra lån och krediter som kan påverka din återbetalningsförmåga.

Om allt är grönt, så kommer du att bli beviljat ett kreditkort med en förvald kreditgräns, och få kortet hemskickat. När du har aktiverat ditt kort genom att göra ett köp där du knappat in din PIN-kod, är det bara att handla. Fakturan skickas hem till dig månadsvis och redovisar dina köp. Du kan välja att betala hela den utnyttjade summan eller att delbetala. Om du väljer att delbetala kommer ränta att läggas på din nästkommande faktura.